בנק לאומי הוא הבנק הוותיק ביותר בארץ, וגם בעל ההון העצמי הרב ביותר (כ-52.5 מיליארד ש"ח, נכון לסוף 2023). הוא הוקם כבר ב-1902, בשם בנק אנגלו פלשתינה, ע"י ההסתדרות הציונית כחלק מחזון הקמת מדינה ליהודים. ב-1951 ניתן לו שמו הנוכחי, ובמאה ה-21 הוא מעניק מגוון רחב מאוד של שירותים בנקאיים לכל חלקי האוכלוסייה בישראל. גם כשהמטרה היא איחוד הלוואות בנק לאומי מספק מענה שעשוי להיות משתלם – ובמיוחד אם נעזרים באיש מקצוע מומחה בתחום המימון. נתנאל אוחיון הוא יועץ משכנתאות מוסמך שכבר סייע לישראלים רבים לאחד הלוואות באופן מיטבי.
דגשים חשובים לגבי איחוד הלוואות בנק לאומי
* עם שעבוד נכס או בלי – ההחלטה החשובה ביותר לגבי איחוד הלוואות היא אופן הפעולה: בחלק מהמקרים ניתן לאחד את כלל ההלוואות לכדי משכנתא, כלומר לשעבד נכס תמורת הלוואה אחת גדולה לטווח ארוך. במקרים אחרים תינתן הלוואה "רגילה". כשלוקחים משכנתא, הסכום המקסימלי הוא 50% מערך הנכס, ולכן אופציה זו רלוונטית רק אם יש לכם נכס נקי משעבודים או שכבר שולמה עליו מרבית המשכנתא.
* ריביות – חשוב מאוד להשוות את הריבית המוצעת על ההלוואה המאוחדת לריביות שאתם משלמים כיום על כל אחת מההלוואות. חשוב להתייחס גם לעתיד הנראה לעין ולשינויים אפשריים בגובה הריבית ובהתאם בעלות כל הלוואה. במקרה של משכנתא הריבית לרוב נמוכה יחסית, אבל תקופת ההחזר הארוכה מחייבת שיקול דעת מעמיק.
* כושר החזר ריאלי – איחוד הלוואות נועד לעשות סדר ולאפשר התנהלות פיננסית נכונה יותר. כחלק מכך, כדאי מאוד לבחון מהו כושר ההחזר הריאלי שלכם, ולבסס עליו את ההלוואה המאוחדת.
החלטות נכונות כבסיס ליציאה לדרך חדשה
איחוד הלוואות עשוי לשפר במידה ניכרת את המצב הפיננסי של כל משק בית. כשמבקשים איחוד הלוואות בנק לאומי עשוי להציע מספר אופציות, וחשוב לקבל החלטות מושכלות כבסס ליציאה לדרך החדשה. זוהי מהות השירות של נתנאל אוחיון, שצבר ניסיון רב בתחום ומקפיד על יושרה מלאה והתעמקות בכל מקרה ומקרה על-מנת להגיע לפתרון המשתלם ביותר.