בנק הפועלים נוסד ב-1921, וכפי שניתן להבין משמו מטרת הקמתו הייתה עזרה לפועלים. בהתאם הוא נשלט ע"י ההסתדרות עד לשנות ה-80 של המאה הקודמת. משבר מניות הבנקים חייב את ממשלת ישראל להלאים את הבנק (כמו גם בנקים אחרים) וכעבור כעשור הוא הופרט והשליטה בו עברה לקבוצת דנקנר-אריסון. שווי השוק של בנק הפועלים, נכון לתחילת 2024, הוא כ-41.5 מיליארד ש"ח, והוא מעורב בכל הפעילויות הכלכליות בישראל. גם כשהמטרה היא איחוד הלוואות בנק הפועלים עשוי להיות הכתובת הנכונה, עם מספר אפשרויות. איחוד הלוואי כדאי תמיד לבצע בעזרת איש מקצוע שזו המומחיות שלו – נתנאל אוחיון אמון על בחינת המצב הפיננסי וכלל ההלוואות הקיימות ומציאת פתרונות בהתאם.
האפשרויות השונות איחוד הלוואות בנק הפועלים
* פריסה לתקופה ממושכת יותר – כשמאחדים מספר הלוואות להלוואה אחת גדולה בבנק הפועלים, ניתן לקבוע תקופת החזר ממושכת. בדרך זו מקטינים את ההחזר החודשי וזוכים למרווח נשימה מפני שיש יותר כסף פנוי בכל חודש. יחד עם זאת חשוב לתכנן היטב את אופן פריסת ההלוואה המאוחדת, כדי לא לשלם עליה מחיר גבוה יתר על המידה.
* תקופת גרייס – אפשרות נוספת היא תקופת גרייס, כלומר דחיית התחלת ההחזרים במספר חודשים. זוהי אופציה מומלצת כשיש קושי נקודתי שצפוי להיפתר תוך פרק זמן קצר.
* משכנתא – אם יש לכם נכס פנוי לשעבוד, תוכלו לקבל עליו משכנתא וכך לסגור את כל ההלוואות הקיימות. משכנתא ניתנת לרוב בריביות אטרקטיביות יותר מהלוואות, כך שאתם עשויים לחסוך סכום כסף משמעותי. מצד שני, בגלל אורך תקופת ההחזר חשוב לתכנן את המשכנתא עם מלוא תשומת הלב כדי לא לגלות בעוד כמה שנים שההחזר החודשי זינק.
שירות מכל הלב
כשהמטרה היא איחוד הלוואות בנק הפועלים מציע כאמור מספר אפשרויות, וחשוב לזכור שיש לו גם אינטרסים משלו. בהתאם כדאי להתייעץ עם מומחה שיהיה מחויב אך ורק אליכם. נתנאל אוחיון כבר עזר לישראליות וישראלים שהתמודדו עם ריבוי הלוואות ואפילו אובדן שליטה מסוים על המצב לאחד את כל ההלוואות באופן אופטימלי, תוך תכנון ארוך וטווח ומיצוי כושר המיקוח מול הבנק.