האסוציאציה הראשונית למילה משכנתא היא רכישת דירת מגורים, אבל כדאי לדעת שגם עסקים יכולים לקבל משכנתאות עבור נכסים שברשותם. למעשה, משכנתא היא פתרון מימון שעשוי להתגלות כמשתלם מאוד עבור כל סוגי העסקים. עוד כדאי לדעת שההחזר על המשכנתא הוא הוצאה מוכרת עבור העסק, ויש לכך מן הסתם השפעה על חישובי הכדאיות. בכל מקרה ישנם מספר דגשים ייחודיים לגבי משכנתאות לעסקים, ולכן ההמלצה היא להיעזר בשירות של יועץ עתיר ניסיון לגבי מוצר ספציפי זה ולא רק יועץ משכנתאות מנוסה באופן כללי. נתנאל אוחיון פועל בתחום מזה יותר מ-5 שנים, וכבר סייע לעסקים בתחומים שונים לגבי משכנתא בתנאים אידיאליים.
דגשים חשובים לגבי משכנתאות לעסקים
* סכום ההלוואה – שיעור המימון המרבי במקרה של משכנתא עסקית הוא 70%. בדרך כלל ניתן לקבל כ-60% מערך הנכס הנרכש כהלוואה ארוכת טווח, וחשוב לקחת זאת בחשבון כשמחפשים את הנכס המתאים ביותר לעסק.
* תקופת החזר – לרוב תקופות ההחזר של המשכנתאות הניתנות לעסקים קצרות יותר בהשוואה להלוואות לרוכשי דירת מגורים. הסיבה לכך היא החשש מפני חוסר היציבות שמאפיינת את מרבית תחומי הפעילות בעולם העסקים.
* מסלולים – המסלולים האפשריים בקבלת משכנתא לעסק הם ריבית קבועה, ריבית משתנה, מסלול צמוד מדד ומשכנתא צמודת מט"ח.
* ריבית – משכנתא לעסק יקרה יותר בהשוואה למשכנתא למגורים. ההבדל מבחינת הריבית הוא כאחוז, ולפעמים גם יותר. יחד עם זאת גם כך מדובר בפתרון מימון אטרקטיבי, ובפרט בהשוואה לאופציות אחרות לעסקים.
התנהלות אופטימלית מול הבנקים
משכנתאות לעסקים מתאימות לא רק לחברות גדולות אלא גם לעסקים בינוניים ואפילו קטנים שמבקשים להתרחב. הבנקים לוקחים בחשבון שורה ארוכה של פרמטרים בעסק כדי לקבוע את היחס שלהם לבקשה למשכנתא, ואת תנאי ההלוואה במקרים שבהם התשובה חיובית, ולכן יש חשיבות רבה לאופן הצגת העסק והגשת הבקשה. זוהי המומחיות של נתנאל אוחיון, זכיין ברשת מאני ישראל. אוחיון מסייע גם לכל בעל או בעלת עסק להבין מהו הסכום שכדאי לבקש, וכמו כן לבנות תמהיל אופטימלי מתוך מבט צופה פני עתיד, כך שגם בעוד מספר שנים המשכנתא לא תכביד על העסק.